sobota 7. ledna 2017

Recenze: Calendar Girl 1

Název: Calendar Girl 1 - leden, únor, březen
Originální název: Calendar Girl - Volume 1 (January, February, March)
Autor: Audrey Carlan
Rok vydání v ČR: 2016
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 328

Tuto knihu jsem četla již před nějakou dobrou, tak vám konečně přináším recenzi. :)



"Byla jsem holka k pronájmu. Každý měsíc dostanu přiděleného chlapa."

Mia nutně potřebuje peníze, a to hodně peněz. Pokud nějakým způsobem nezíská milion dolarů, bude to jejího otce stát život. Zadlužil se u velmi nebezpečných lidí a shodou okolností jedním z nich je její expřítel. A tak tedy Mia udělá, co musí, a přijme nabídku své bohaté tetičky - nechá se zaměstnat jako luxusní společnice eskortní služby. Každý měsíc po dobu jednoho roku bude mít jiného bohatého klienta, v jiném městě. Sex však není podmínkou, to čistě záleží na Miině vůli. Snadno vydělané peníze? Alespoň to si Mia myslí, než potká mladého surfaře Wese. Vášeň a přitažlivost je mezi nimi však skutečná a Wes je zkrátka tím pravým mužem pro ni. Jenže v únoru musí dělat múzu bohemistickému umělci Alecovi a v březnu zase předstírat, že je snoubenkou italského boxera Anthonyho...
"Já nejsem žádná kurva."

Přesně si pamatuji den, kdy jsem tuto knihu vybalovala v knihkupectví z krabice - zaujal mě na ní totiž levhartí vzor, který miluji. Když jsem si přečetla anotaci, tak jsem si řekla, že jsem už dlouho žádnou erotickou a zamilovanou knihu nečetla a že by tahle mohla být ta pravá. A taky že ano. Zajímavý námět dělá s knihou divy, i když třeba může být trochu jednodušeji a povrchněji napsaná. Celou knihu jsem přemýšlela nad tím, jakou má hlavní hrdinka Mia zajímavou práci. Kdo by přeci nechtěl každý měsíc poznat nového a zajímavého chlapa? Asi tak každá žena... Já tedy určitě! Rozhodně bych chtěla potkat Wese. Autorka ho totiž v knize vynášela až do nebes. Asi proto, aby všem čtenářkám vnukla do hlavy, že je prostě nejlepší a vzbudila tak ve všech sympatie. Musím říct, že úspěšně. Ale to nic nemění na tom, že i malíř Alec si získal mou pozornost. Calendar Girl mě ani nezklamala, ale také ani ničím nepřekvapila. Dostala jsem od ní přesně to, co jsem očekávala. Prostě takové lehké a příjemné čtení. Velmi mne potěšilo, že Mia neřešila žádné blbiny, jako je to v poslední době u hlavních hrdinek podobných knížek zvykem. Mia je zkrátka uvědomělá, sebevědomá, dospělá žena a takových hrdinek je po čertech málo. Ke koupi této knihy mě nakonec dohnala nouze - jednoho dne v čekárně u zubařky jsem dočetla, co jsem měla rozečteného, ale neměla jsem s sebou nic dalšího na čtení, tak jsem se vydala rovnou do knihkupectví a koupila jsem si něco na cestu domů. Knihomolům stačí sebemenší záminka, však to jistě znáte. Už se těším na další díl a hlavně na to, jaké další muže naše Mia zase potká.
Domča četbou povinná

7 komentářů:

  1. Ona chce potkávat ještě další muže ? Ne, není žádná kurva!

    OdpovědětVymazat
  2. Námet je naozaj zaujímavý, najmä to, že ju do tejto situácie doženie ohrozenie života jej otca, myslím, že v takom prípade by väčšina ľudí urobila čokoľvek. Kniha má tiež vydarenú obálku, vďaka za tip :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to takové lehké čtení, kterým nic nezkazíš. :)

      Vymazat
  3. Zajímavá zápletka, po knížce jsem už taky pokukovala, ale zatím se na ní nechystám :) Recenze se ti moc povedla, zajdu sem častěji :) Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na tuhle knížku už jsem taky koukala a bála jsem se, aby to nebyla hrozná ptákovina :-) Ale knihu hodnotíš vcelku pozitivně, tak to asi zkusím :-) Jo a hezký lodičky! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu, vyřídím. Lodičky a sáčko jsem si pro účely focení totiž vypůjčila od ségry. :D

      Vymazat