středa 10. února 2016

Antistresové omalovánky



Tak a je to tady. Už i já jsem se dala na tu mánii, která vládne dnešní společnosti. A o které mánii, že to mluvím?

No přeci o omalovánkách. :)





Jako opožděný dárek za úspěšné zkouškové jsme se dnes se ségrou rozhodly, že si pořídíme nějaké ty omalovánky. Nechtěly jsme takové ty klasické mandaly či květinové vzory, které se opakují stále dokola, a tak jsme se poohlížely po nějakých atypičtějších. Nakonec volba padla na oficiální omalovánky Hra o trůny, které si vybrala ségra. Obě jsme totiž velkými fanynkami knih i seriálu, takže samozřejmě, že i já jsem po nich pokukovala, ale na první pohled se mi zdály celkem jednoduché. I když teď musím uznat, že tam jsou i složitější obrázky. Jsou tam erby všech významných rodů, obrázky některých postav a nechybí ani citáty z knih. ;)
A jaké omalovánky jsem si vybrala já? Z toho obrovského množství, které bylo na výběr, jsem nakonec zvolila omalovánky Komnata času od mladé korejské autorky Daria Song. Tyto omalovánky v sobě obsahují příběh víly, která vyleze z kukačkových hodin do pokojíčku malé holčičky. Jeden by mohl říct, že jsou přespříliš dětinské, ale není to pravda. Obrázky svou složitostí odpovídají věku dospělého, a to, že obsahují dětské motivy, je na tom přeci to krásné. Člověk se aspoň na chvíli vrátí do dětských let. :)


A ségra už dokonce začala s vybarvováním! Takže až dopíšu tento článek, také se do toho dám. A jelikož mě v nadcházejícím semestru čekají státnice a diplomka, tak se mi tyto omalovánky budou určitě hodit, až budu chtít utéct od stresu, alespoň na chvíli. A jaké by to bylo vybarvování bez barviček? Tak jsme si rovnou koupily i balení pastelek Mondeluz od firmy Koh-i-noor, které obsahuje 48 krásných odstínů. ;)


Domča četbou povinná

4 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Tiež mám tie pastelky, len v menšom balení a sú úplne úžasné na maľovanie a hlavne na miešanie farieb a tieňovanie. Zamilovala som si ich :D Inak tie omaľovánky vyzerajú veľmi dobre, ja som dostala na Vianoce Tajomnú záhradu, pretože mandaly ma omrzeli a potrebovala som niečo detailnejšie a úplne som si ju zamilovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vybrat ty správné pastelky byla "mission impossible". :D Sháněla jsem si info od kamarádky, která už vybarvuje. :) A nad tajemnou zahradou jsem taky uvažovala...

      Vymazat