pátek 19. února 2016

Recenze: AFTER Přiznání

Název: AFTER Přiznání (#2)
Originální název: After We Collided
Autor: Anna Todd
Rok vydání v ČR: 2015
Nakladatelství: YOLI
Počet stran: 608

Hned po dočtení prvního dílu AFTER Polibek, na který se na mém blogu recenze objevila už dříve, jsem se pustila do pokračování, jež nese podtitul Přiznání.

***


"Naše duše - těžko říct, co v nich je, ale jsou z jednoho kusu."

Láska Tessy a Hardina je osudová a jeden bez druhého nemůže existovat, ale nespálila se Tessa už několikrát? Když se Tessa dozví, že s ní Hardin začal chodit kvůli sázce, kterou uzavřel s přáteli, je zdrcená. Není to poprvé, co se přesvědčila, že kluk, do kterého se zamilovala, dokáže být pěkně krutý, ale takové ponížení nečekala ani v nejhorším snu. Musí se smířit s tím, že Hardin navždy zůstane... Hardinem. Že by se v něm až tak moc mýlila? Rozum i nejbližší okolí jí radí, aby se Hardina už navždy vzdala. Nebyla by totiž první, kterou ponížil a odkopl. Kvůli Hardinovi odstavila na vedlejší kolej všechno, na čem jí záleželo - školu, kamarády, matku, přítele... další zklamání by nezvládla. Hardin, který se do Tessy mezitím doopravdy zamiloval, zjišťuje, že bez ní nedokáže žít, kaje se a prosí o odpuštění. Tessa se brání, ale to se lehko řekne, navíc při představě vášnivé noci strávené v Hardinově náručí... Hardin ví, že se dopustil nejhorší chyby ve svém životě. Dokáže se ale doopravdy změnit? Všechno navíc komplikuje Zed, který se pokouší Tessu získat a na rozdíl od Hardina je hodný a milý. Tessu čeká jedno z nejtěžších rozhodnutí...

"Obrátil mi život vzhůru nohama, většinou v negativním slova smyslu."

Po velmi překvapivém konci prvního dílu AFTER Polibek jsem byla napjatá, jak to s Tessou a Hardinem bude dál. Tak jsem se okamžitě, ještě ten den ve vlaku na cestě do Brna, pustila do čtení AFTER Přiznání. Vývoj příběhu mi byl dopředu jasný. Hardin, jelikož zjistil, že má Tessu opravdu rád a že pro něj to už dávno nebyla jen sázka, se bude snažit Tessu získat zpět za všech okolností. Poddá se mu Tessa znovu? Bude ochotná překonat své ponížení, odpustit mu a začít znovu? No jasně že jo! To je přeci jasné. Jen jsem nečekala, že ustoupí tak brzy. A co kamarád Zed, kterému se Tessa od začátku líbila a ani on jí nebyl zcela lhostejný? Čekala jsem, že se do jejich vztahu bude motat trochu více a ne až ke konci. Jinak jsem dlouho nevěděla, co si o něm myslet. Ale nakonec jsem došla k závěru, že je to pěkný slizoun, co se lidem plete do vztahu a nečestnými způsoby se je snaží rozeštvat. Oproti prvnímu dílu se zde objevovaly i kapitoly vyprávěné z Hardinova pohledu. To byla příjemná změna a velmi jsem se na jeho kapitoly těšila. Když už mě nebavilo číst Tessino naříkání nad Hardinem, tak jsem aspoň chvíli měla změnu ve formě Hardinových nářků nad Tessou. :D Jako už tradičně, s jejich vztahem to bylo zase jak na horské dráze - jednou nahoře a jednou dole. Kniha je na můj vkus až zbytečně moc dlouhá na to, že se tam řeší dokola stále to samé s drobnými obměnami. Kdyby byla o třetinu kratší. vůbec nic by se nestalo. Konec tohoto dílu také obsahoval překvapení, tak mě i přes to všechno zajímá, jak to bude pokračovat. Ale jsem ráda, že ten další díl už budu číst s odstupem. ;)

Domča četbou povinná

2 komentáře: