pátek 25. března 2016

Antistresové omalovánky Cizinka



Konečně tu je recenze na moje druhé antistresové omalovánky v životě. Tentokrát to jsou navíc omalovánky podle mé velmi oblíbené jak knižní, tak i seriálové předlohy - Cizinka, neboli Outlander.




Tak tady jsou omalovánky v celé své kráse. Poštěstilo se mi je vyhrát v recenzním konkurzu pořádaném nakladatelstvím Omega. :)
Autorkou celosvětově známé knižní série, která je pro omalovánky předlohou, je Diana Gabaldon. Mé srovnání knihy se seriálem si můžete přečíst na mém blogu v rubrice Book vs. Movie. ;)
Jako první obrázek k vybarvení jsem si vybrala ten, který zobrazuje Claire v roce 1945, jak navštívila kamenný menhir Craigh Na Dun ve Skotsku.
Musím říct, že to je nejlépe vybarvený obrázek, který se mi kdy povedl. :)
Jako druhý obrázek jsem si vybrala tento, kde je Claire už v 18. století...
... ale ještě ho nemám dokončený. :)
Během kreslení jsem si stěžovala mojí kamarádce Aničce, že ať dělám co dělám, pastelky mi dělají bílá místa. Na její radu jsem si koupila nové pastelky Polycolor od Koh-i-Noor a "blender", tzv. bezbarvou pastelku, která vám barvy krásně propojí v jeden celek. ;)
Jediné, co mi na omalovánkách trochu vadí, je to, že jsou celé takové měkké a ohebné jako sešítek. Už při  vybarvovaní jsou problémy s tím, že se papír krčí a strany jsou pak zkroucené, jak po něm pracně přejíždíte lehce zpocenou rukou.
Omalovánky obsahují i úryvky z knihy, které se daného obrázku týkají, takže se každému fanouškovi připomene, jak skvělá kniha to je. :)
Do omalovánek svými kresbami přispělo několik kreslířů, takže se obrázky liší svou složitostí. Některé jsou extra složité a některé zase jednodušší. Pozitivní je, že si můžete vybrat, na co přesně máte náladu a já se už velice těším na to, až se pustím do dalších. ;)
Knihu Cizinka - antistresové omalovánky podle úspěšné knižní a filmové předlohy můžete zakoupit v knihkupectvích Knihy Dobrovský. Všem fanouškům i nefanouškům mohu vřele doporučit - omalovánky jsem si zamilovala. :)


Domča četbou povinná

2 komentáře: