neděle 24. dubna 2016

Baking (#1): Browncheese s jahodovým coulis


Miluju pečení. Za mých gympláckých časů jsem pekla docela hodně - koláče a buchty jakéhokoliv druhu. Jenže na výšce jsem na to už tolik času neměla, hlavně teď, když končím páťák. Po delší době jsme se ségrou obě dvě trávily víkend doma a jelikož táta dnes slaví svátek, tak jsme se včera daly do pečení a vyzkoušely jsme u toho "staronovou" kuchařku. A jak dopadl výsledek, to se dozvíte uvnitř článku. :)



Když jsem byla v létě u babičky na Slovensku, tak jsem obdivovala její novou kuchařku z Lidlu. Byla jsem velmi mile překvapena, když babička vytáhla další výtisk kuchařky s tím, že když tak ráda peču, že si ji můžu nechat. Tato kuchařka je neprodejní, dala se získat pouze v Lidlu za nákup určité hodnoty. Dobroty v ní jsou podle receptů Adriany Polákové, kterou můžete sledovat i na facebooku.
Jestli něco nemám ráda, tak to jsou kuchařky bez obrázků. To však není tento případ - každý recept je totiž doplněn krásnou a velkou fotkou.
Tak začínáme. Korpus se dělá úplně stejným způsobem jako u cheesecaku - stlačené namixované sušenky smíchané s rozpuštěným máslem.
Spodní vrstvu tvoří čokoládová náplň podobná jako u brownies - čokoláda na vaření, máslo, cukr, mouka, vajíčka.
Horní vrstvu, která se už více podobá cheesecaku, jsme udělaly z pomazánkového másla, rozpuštěné bílé čokolády, zakysané smetany a vaječných žloutků.
A teď to hezky navrstvit...
Ještě bylo potřeba udělat malinové coulis, ale jelikož rodiče koupili jahody, tak jsme si recept lehce pozměnily. ;)
Bylo je potřeba uvařit, docela jsem si to užívala, jahody jsem vařila poprvé... :D
Po uvaření bylo jahody potřeba rozmixovat a výslednou směsí pokapat bílou vrstvu koláče a vytvořit mramorový vzor na ozdobu.
A výsledek? Posuďte sami... :)
Domča četbou povinná

2 komentáře: