úterý 12. dubna 2016

Knihobit (#1)



Tak i já jsem si řekla, že vyzkouším Knihobita a nechám se překvapit knižním dárečkem. A jak to dopadlo? Zklamání? Radost? Dozvíte se uvnitř článku... :)


***



Svůj knihobití dubnový balíček jsem si šla vyzvednout na jednu z poboček Zásilkovny v Brně. Hned první dojem z designu balíčku byl dobrý, tak jsem se těšila, co najdu uvnitř. Pro ty z vás, kteří by náhodou nevěděli, o co se jedná: Knihobit je služba, kterou si můžete objednat přes internet. Na základě vašich knižních preferencí, které uvedete při tvorbě svého profilu vám bude zaslán balíček s nějakou knihou a dalšími drobnými dárečky. Avšak nikdy předem nevíte, co dostanete - je to překvápko. ;)
Zásilka byla tak důkladně zabalená, zapečetěná a oblepená lepicí páskou, že jsem ji bohužel nestihla rozbalit hned, jelikož jsem musela letět do školy.
Jakmile jsem se vrátila ze školy, pustila jsem se do rozbalování. Už chápu některé booktubery, kteří mají ve svých videích s rozbalováním balíčků od Knihobita problémy. Myslela jsem si, že přehánějí, ale opak je pravdou. :D Nicméně se mi krabici podařilo úspěšně rozbalit a tady můžete vidět výsledek...
Nejen že jsem při rozbalování nadělala hromadu bordelu (viz čím byla krabice vyplněna), ale mým prvním pocitem bylo zklamání...
Zklamání z toho důvodu, že jsem jako knižní překvapení obdržela knihu Rudý kapitán od slovenského autora Dominika Dána. Tu bych si sama nikdy nekoupila. Já věděla, že zaškrtnutí žánru krimi byla chyba, v kriminálkách jsem totiž celkem vybíravá. Z důvodu nepropracovanosti webových stránek Knihobit.cz však tyto preference už v profilu nešly zpětně nikde změnit. A kdyby si dali tu práci s přečtením mých knižních profilů, na které můžete uvést odkaz, tak by věděli, že z 98% čtu fantasy a sci-fi. Ale nevěším hlavu - díky Knihobitovi si aspoň rozšířím obzory a třeba se mi kniha nakonec bude i líbit.
Jak je vidět, v Knihobitovi má někdo rád sovičky stejně jako já a ta mě následující dva dárky potěšily. První je soví záložka s kolíčkem, jejímž prostřednictvím si můžete označit oblíbenou pasáž v knize.
A druhým sovím dárečkem bylo přírodní voňavé mýdlo...
Samozřejmě obsahem balíčku byly i další dárečky: plakát "Make tea, not war" (který mi už zdobí zeď na koleji), časopis 100 + 1 zahraničních zajímavostí, pojednání o Garciovi, tři záložky s reklamou na knihy, tetování, nálepka Knihobit, dopis a nějaké pochoutky z biopekárny Zemanka (ty jsem teda ještě neochutnala). Takže abych to shrnula: knihu si určitě někdy přečtu, ale jestli si znovu předplatím Knihobita, to upřímně nevím.

Domča četbou povinná

14 komentářů:

  1. No, jsem ráda, že jsem po prosincovém zklámání učinila rozhodnutí, že si Knihobita pěkně dlouho nekoupím... nicméně Rudého kapitána od Dominika Dána mám doma a je to něco na způsob Šifry mistra Leonarda od Browna, pokud znáš či jsi dokonce četla. :) Třeba se ti bude líbit. :) Mám dojem, že se Knihobit od září, října hodně zhoršil... září bylo super, říjen byl perfektní, ještě předtím srpen a červenec celkem taky, ale teď už to bohužel jde trochu z kopce, což mě mrzí... ale ten plakátek je třeba pěkný. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šifru jsem četla a plakát je pěkný - jedna z mála věcí co mi tam udělala radost. :D A snad si na Rudého kapitána někdy udělám čas...

      Vymazat
    2. To chápu. :D Taky trochu nechápu, proč posílají druhé a ještě k tomu filmové paperbackové vydání knihy, když ti mohli dát něco lepšího, třeba v pevné vazbě... to fakt asi nepochopím.

      Vymazat
    3. Tak chtějí na tom co nejvíce vydělat, to proto. :D Taky se mi jinak líbí ta víc ta původní žlutočerná obálka. ;)

      Vymazat
  2. Já už jsem ochutnala a chutnaly :-) Tohle byl můj čtvrtý balíček a za mě spokojenost :-) Nechápu, proč už teď nejde na profilu upravit žánry, dřív to šlo. Zkus jim napsat, třeba ti to krimi zruší ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud si to někdy budu chtít objednat znovu, tak jim asi napíšu nebo zavolám, ale přeci jen je to dost drahé... Tak uvidím, třeba si zase někdy v budoucnu udělám radost. ;)

      Vymazat
  3. Mě Knihobit nikdy moc nezaujal. Za ty peníze si raději koupím knihu, kterou opravdu chci a ještě mi zbyde :D

    OdpovědětVymazat
  4. Tak snad se bude kniha i přes počíteční zklamání líbit :) Občas jsou ty nejlepší knihy ty mimo naši obvyklou onu zájmu :)

    OdpovědětVymazat
  5. A proto se Knihobita dost bojím. Za ty prachy můžu s přehledem mít hned dvě knížky, co chci, ne jednu, o kterou třeba nemám zas takovej zájem, a pár tretek... Zvlášť v minulejch Knihobitech jsem kolikrát zaregistrovala 'čtecí' věci, o nichž vím, že na ebay a spol. stojí 20-50 korun maximálně... Kdyby to stálo míň, možná to jednou zkusím, ale tohle je pro mě zatím ještě moc peněz a fakt si radši koupím dvě knížky z wishlistu než jednoho zajíce v pytli... :D

    OdpovědětVymazat