pondělí 18. dubna 2016

Recenze: Nejkrásnější

Název: Nejkrásnější (Měsíční kroniky - Příběh Levany)
Originální název: Fairest
Autor: Marissa Meyer
Rok vydání v ČR: 2015
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 192

A je tu recenze na kratičkou novelu k sáze Měsíční kroniky od Marissy Meyerové. V knize Nejkrásnější se konečně dozvíme příběh magnetizující záporné hrdinky, měsíční královny Levany.

"Zrcadlo, zrcadlo, pověz, kdo je v zemi zdejší nejhezčí a nejkrásnější."

Čiré zlo má své jméno - Levana. Skrývá se za maskou klamu a používá osobní romantické kouzlo, aby získala moc nad ostatními. Ale kdo je doopravdy královna Levana? Co ve svém životě zažila? Dlouho předtím, než jí cestu zkřížily Cinder, Scarlet a Cress v Měsíčních kronikách, žila Levana úplně jiný příběh - příběh, který nebyl nikdy vyprávěn... až dosud.

"Jen přistup blíž a já ti vyjevím mé královny tajemství nejtemnější."
Taky jste při čtení Měsíčních kronik přemítali nad tím, jaké jsou nejniternější pohnutky královny Levany? Proč se chová tak, jak se chová? Proč je tak krutá? A proč skrývá svou pravou tvář před širokou veřejností osobním kouzlem? Právě tyto otázky vám kniha Nejkrásnější zodpoví. Čtenář zjistí, že jako každý záporný hrdina, má i královna Levana svoji minulost, která ji dotvořila do podoby člověka, jakým je dnes. Čtenář s překvapením zjistí, že Levana není zcela tou krutou panovnicí, jakou se zdá být navenek. Za jejím chováním stojí smrt jejích rodičů, nezodpovědné chování její starší sestry Channary, právoplatné dědičky trůnu. Channary o panování ani za mák nestála a tak byla Levana nucena předčasně dospět. Také se víc dozvíme o minulosti princezny Selene - kdo byla a proč ji Levana tak nenávidí a zároveň se jí bojí. Levanina minulost skrývá vskutku velice smutný příběh - příběh o lásce a válce, zradě a smrti. Ač jste mohli Levanu nenávidět, jak jste chtěli, po přečtení této knihy vám nezbývá nic jiného, než s ní soucítit. Kniha Nejkrásnější je skvělým doplňkem ságy Měsíční kroniky. Nejenže vám přinese novou perspektivu na královnu Levanu, ale po jejím přečtení budete už tuplem napnutí, jak to celé dopadne. Naštěstí nakladatelství Egmont chystá na květen vydání závěrečného dílu celé série (Winter) a já osobně se už nemůžu dočkat. :)
Domča četbou povinná
Zdroje: bux.cz (obálka)

6 komentářů:

  1. Taky už se nemůžu dočkat Winter, a Nejkrásnější mě teprve čeká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejkrásnější je skvělým doplňkem série a hlavně už konečně pochopíme, co pohání Levanu. :D A přečtené je to za chvíli. :)

      Vymazat
  2. Já teprve začínám s touto sérií. Mám tu nachystanou Cinder.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu to stojí za to, Cinder nejde nemilovat. ;)

      Vymazat
  3. Četla jsem zatím jen první díl (Cinder), ale kniha se mi velice líbila :). Nejkrásnější si snad také brzy přečtu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to opravdu kouzelný příběh, stejně jako celá série. :)

      Vymazat