úterý 20. září 2016

Recenze: Hrej férově & Hrej vabank

Název: Hrej férově (The Game #3), Hrej vabank (The Game #4)
Originální název: The Right Moves (The Game #3), Worth the Risk (The Game #4)
Autor: Emma Hart
Rok vydání v ČR: 2014, 2015
Nakladatelství: Galatea
Počet stran: 224, 248

Zhruba po dvou letech jsem se dostala k dočtení této knižní série a tak jsem se rozhodla napsat takovou "dvojitou recenzi".


"Bojovala jsem s nutkáním ublížit si.
A místo toho jsem tančila."

Ve třetím díle série - Hrej férově - je hlavní hrdinkou Abbi Jenkinsová. V minulosti byla obětí násilí, zamilovala se totiž do špatného muže. Místo toho, aby vyhledala pomoc rodiny a přátel, rozhodla se se svou situací vypořádat po svém. Upadla do hluboké deprese a jediné, co ji drželo nad vodou, byl tanec, respektive balet. Když si myslí, že se už nikdy do nikoho znovu nezamiluje, do jejího tanečního studia a jejího života znenadání vstoupí Blake Smith. Tajemný a okouzlující Brit si v minulosti také zažil své a má toho s Abbi společného víc, než se na první pohled může zdát. Podaří se jim společně překonat všechno zlé?
"Možná se vrátil na léto domů, ale to mu nedává právo chovat se jako můj strážný anděl."

Roxy Hughesové se před šesti měsíci zhroutil život. Ztratila totiž osobu, kterou na světě nejvíce milovala - svého bratra Camerona. Při nešťastné autonehodě je to ona, kdo je svědkem jeho smrti, jeho posledních chvil na tomto světě. Ztráta milovaného člověka však byla ztrátou dvojí - jejich nejlepší kamarád Kyle Daniels odjel na výšku a nevrátil se ani na pohřeb. Roxy se po takové ztrátě vrhla do víru zhýralého života - alkoholu, drog a sexu. Ale Kyle se do svého rodného městečka vrátí, dal totiž Camovi slib - že dá pozor na jeho sestru. Ale co pro něj Roxy vlastně znamená? Už to není jen mladší ségra jeho nejlepšího přítele...
Tato knižní série z pera Emmy Hart je taková oddechová četba. Nenadchne ani neurazí, prostě taková romantika s náznaky erotiky, jelikož je to zamýšleno pro mladší čtenáře. Každá kniha z této série řeší i nějaký ten "hlubší" příběh. Kdyby to bylo jen o zamilovanosti, byla by to přeci nuda. Knihy se čtou opravdu rychle, ale vše je předvídatelné. Tento typ knih se tím bohužel už vyznačuje. Jediné, co můžu říct s jistotou je to, že se mi příběh Abbi a Blakea líbil více. Pokud máte tento typ knih rádi (stejně jako já čas od času), tak neváhejte a dejte se do čtení.
Domča četbou povinná
Zdroje: databázeknih.cz (obálky)

4 komentáře: