čtvrtek 24. listopadu 2016

Recenze: Láska jako z filmu


Název: Láska jako z filmu
Originální název: Love Like the Movies
Autor: Victoria Van Tiem
Rok vydání v ČR: 2015
Nakladatelství: Mladá fronta
Počet stran: 264

Tuto knihu jsem dostala jako recenzní výtisk od nakladatelství Mladá fronta. Se zpožděním vám konečně přináším recenzi. :)

"Možná, že jsem se vzdala pohádky, ale nepůjdu do toho, dokud nebudu znát odpověď. Stejně jako Vivian v Pretty Woman, já chci víc."

Kensington Shawová má zdánlivě všechno - dobrou práci v reklamní agentuře a pozorného snoubence Bradleyho, se kterým plánuje svatbu jako z pohádky. Vše se zdá být dokonalé, dokud se nečekaně neobjeví její bývalá vysokoškolská láska Shane, který je odhodlaný ji získat zpátky. Pod záminkou nového pracovního projektu chce s Kenzi prožít 10 filmových okamžiků z romantických komedií, které tak miluje. Ale Kenzi už není tou bezstarostnou a impulzivní dívkou, kterou bývala kdysi. Od vztahu chce jistotu a stabilitu - chce do toho jít se vším všudy. Má zůstat se svým snoubencem Bradleym, kterého její rodina zbožňuje a bez problémů do ní zapadá, anebo to znovu riskne se Shanem?
"Jsou jistá pravidla týkající se bývalých milenců, naprosto jasná pravidla holčičího světa."

Po návratu z USA jsem měla chuť si přečíst nějakou "skutečnou" knihu, když jsem celé 4 měsíce předtím četla jen ze čtečky. A jelikož jsem byla přesycená fantasy a sci-fi, pustila jsem se do romantické četby. Už jen ten název knihy čtenáři naznačuje, že příběh bude opravdu romantika na entou a že očekávat cokoliv jiného by byla velká chyba. Láska jako z filmu dokonce i působí jako film, který je zatím jen na papíře. Hlavní hrdinka Kenzi zažívá jednu prekérní situaci za druhou. Nejprve si ji její bývalá láska přidá na facebooku do přátel a pak ji překvapí na pracovní poradě jako jejich noví klient. A jelikož reklamní agentura, kde Kenzi pracuje má finanční potíže, tak aby si udržela své místo ve firmě, musí získat Shanea jako klienta.

"Znamená to, že žili šťastně až do smrti?"

A jelikož je to romantika, tak si Shane jejich agenturu najme, ale pod podmínkou, že s ním Kensington prožije 10 filmových okamžiků ve skutečnosti. Samozřejmě nic není tak jednoduché, jak se zdá. Vynořují se mnohá tajemství z minulosti a Kenzi přemýšlí, zda všichni její přátelé si její přátelství zaslouží. Příběh je plný zrady a vášně, skoro jako v telenovele. Nejen minulé křivdy přidělávají Kenzi vrásky, ale také neustálé soupeření se svou perfektní švagrovou Ren, kterou její matka přímo zbožňuje. Při čtení této knihy si užijete mnoho komických situací a taktéž situací, které nejsou zas až tak příjemné. Budete se smát, budete plakat a nejednou se přistihnete, že se přihlouple usmíváte (spolucestující v MHD si museli myslet, že jsem blázen). Láska jako z filmu byla romantika jaksepatří a když nic jiného od knihy neočekáváte, tak je to jednou za čas velice příjemná záležitost. Vždyť která dívka či žena by nechtěla, aby o ni usilovali dva muži? To je opravdu jako z filmu... Kniha se čte jedna báseň a když se do ní začtete, tak letí jedna stránka za druhou. Pokud si stejně jako já jednou za čas rádi přečtete nějakou tu zamilovanou knížku, tak se pusťte do téhle. Nakonec bych chtěla poděkovat nakladatelství Mladá fronta za poskytnutí recenzního výtisku.

Domča četbou povinná

Žádné komentáře:

Okomentovat