sobota 1. dubna 2017

Pád



KNIHA
Název: Pád (Fallen)
Autor: Lauren Kate
Počet stran: 320

FILM
Název: Pád (Fallen)
Režie: Scott Hicks
Počet minut: 91

Po letech re-reading knihy kvůli filmu a následně i tomuto článku. :)


"The curse always finds a way no matter what."

Po nešťastné nehodě s požárem je Lucinda Priceová poslána do internátní školy Meč & Kříž. Hned první den ji to začalo na první pohled přitahovat k záhadnému blonďákovi s šedofialovýma očima, jehož jméno je Daniel Grigori, ale ten dělá vše, co může, aby Luce od sebe odehnal. A pak je tu také charismatický a nebezpečný Cam, který oproti Danielovi jeví o Luce opravdový zájem. Na ostatních studentech je něco divného, obzvláště na Danielovi a jeho partě. Luce je však odhodlaná přijít pravdě na kloub. Co je Daniel zač? A proč ji přijde tak zatraceně povědomý? A co když její iluze jsou vlastně skutečné?

"Then all it takes is a kiss and she's gone."

O tom, že byl Pád zfilmovaný, jsem se dozvěděla úplnou náhodou od ségry, když mi poslala odkaz na ČSFD s otázkou: "Nečetla jsi to náhodou?" Už jen to, že jsem o tomhle filmu nevěděla, mi mělo napovědět, že nebude stát za moc. Jelikož jsem knihu četla už před dlouhou dobou, u filmu se mi sem tam něco matně vybavovalo, ale abych to mohla kompletně posoudit, po zhlédnutí filmu jsem se dala do re-readingu. Pamatuji si, že tehdy se mi Pád líbil, ale teď s odstupem času? No je to knížka pro pubeťáky, ač námět padlých andělů a reinkarnace je originální a tuším, že to byla své doby první kniha, kterou jsem na toto téma četla. Ale abych knihu jen nehanila, vím, že s dalšími díly úroveň rostla a že se mi zbytek série líbil (třetí díl nejvíce). 

"She has no idea what she's in for."

V tomto filmu hrají pro mě samí neznámí mladí herci. V roli hlavní hrdinky Lucindy se nám představuje Addison Timlin, která by podle knížky měla mít nakrátko ostříhané vlasy, ale jak je vidět na fotkách, tak je má dlouhé až po pás. To asi aby se líbila divákům. Nechápu, proč všechny ženské hrdinky v podobných teenagerských filmech se podobají Belle ze Stmívání. Daniela Grigoriho hraje Jeremy Irvine a Cama zase Harrison Gilbertson. Stejně jako v knize, ani ve filmu se toho mnoho neudálo. V podstatě to celé bylo o ničem. Pozitivní na filmu je, že všechny zbytečné zápletky, co byly v knize, vyškrtli. Takže se zas až taková katastrofa nekonala. Nicméně to nic nemění na tom, že kdybych film neviděla, tak bych o nic nepřišla. Myslím si, že další díly rozhodně zfilmované nebudou.

FILM:

KNIHA:

Domča četbou povinná
Zdroj: martinus.cz (obálka), ČSFD.cz (foto z filmu)

9 komentářů:

  1. Páni, ani jsem nevěděla, že je to i film.
    Ale mám na to asi stejný názor, na film se ani dívat nebudu. Četla jsem myslím celou sérii těch knih a ve třetím už jsem se natolik ztrácela a nebavil mě, že čtvrtý si ani nepamatuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tehdy mě to bavilo, ale přiznejme si, že to byla asi první kniha, co jsem četla po mánii Twilight, tak se mi líbilo, že je jiná. Ale s odstupem času nic moc...

      Vymazat
  2. Já jsem tedy Pád nečetla, ale narazila jsem jednou na trailer (k filmu) a upřímně mě odradilo už jen to, že je od stejné společnosti jako Twilight. :D Mně se knihy líbí, ale filmy jsou katastrofa. O čtení Pádu jsem do této chvíle nějak zvlášť neuvažovala, a asi ani začínat nebudu. Myslím, že o nic nepřicházím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Twilight je od Summit Entertainment a Pád od Lotus Entertainment. Nepřijde mi to to samé, ledaže by se přejmenovali nebo jedna společnost koupila druhou. :)

      Vymazat
    2. Tak v tom případě nevím, bylo to na začátku toho videa. Teď jsem si pustila trailer a hned na začátku je "From the company that gave you The Twilight saga". Možná máme pravdu obě :)

      Vymazat
    3. Kdo ví, já na trailer radši ani nekoukala. :)

      Vymazat
  3. Má to tedy vůbec nějaký děj ?

    OdpovědětVymazat
  4. Koukám, že tu moc lidí na PÁD nemá moc pozitivní ohlasy. Mě se osobně film moc líbil. Už jsem se na něj koukala dokonce 2X a moc mě baví. Koupila jsem si kvůli němu i knihu, která mě teda tolik nezaujala jako film, ale jinak byla fajn. A herci podle mě jsou boží a Daniel se k Luce rozhodně hodí. Spolu hrají moc pěkně i když jsem tyhle herce až do teď neznala. Doufám že se natočí pokračování!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem Pád četla před lety poprvé, tak jsem z něj taky byla nadšená, ale s postupem času jsem bohužel vystřízlivěla.

      Vymazat