sobota 5. března 2016

Work & Travel (#1)



Je tu další článek se střípky z mého života. Přes léto se chystám do USA a proto bych vás, mé čtenáře, chtěla provést celým procesem, krok za krokem, až do odjezdu.


--- Ready --- Steady --- Go ---





Už od podzimu jsem zaregistrovaná v programu Work & Travel u Student Agency a dneska byl "den D". V Bratislavě se dnes konal tzv. job fair, kde se účastníci programu mohou osobně setkat se zaměstnavateli z USA a formou osobního pohovoru si zajistit pracovní pozici.
Job fair se konal v Bratislavě v hotelu Radisson Blu Carlton na Hviezdoslavovom námestí. Jelikož jsem cestovala ráno z Brna, měla jsem štěstí, že jsem byla zařazena až do "session 3", takže mi stačilo dorazit na místo až v 11:30 hodin. Ale s mojí časovou rezervou jsem tam dorazila už o dvě hodiny dříve, takže jsem si sedla s knížkou do mekáče. Tam jsem ji také dočetla, takže očekávejte recenzi na Odpusť mi. Megan. :)
Do Bratislavy i zpět jsem cestovala jak jinak než studentem. Je to zkrátka pohodlné. Ale teď už k samotnému průběhu job fairu. Nejprve proběhla registrace všech účastníků. Pak slovo dostala zástupkyně partnerské agentury CIEE. Ta si s námi na začátku na prolomení ledu zahrála hru "Simon says". Paní věděla moc dobře, co dělá, jelikož jsme potom byli všichni o něco uvolněnější. Podala nám úvodní info o pobytu v USA, dala nám pár tipů k pohovoru a pak nás vyslala za samotným zaměstnavatelem.
Čekal na nás zástupce ze zábavního parku Cedar Point, kde jsem se ucházela o pracovní místo. Byl to mladý muž, Jared, a byl velmi sympatický a přátelský. Asi jako každý Američan v mých představách. :D Ten pro nás měl připravenou prezentaci o firmě samotné a co pro nás znamená pracovat pro ně. Takže jsme se dozvěděli, že Cedar Point je největší zábavní park na světě a zároveň i druhý nejstarší. Dále jsme byli obeznámeni s meteorologickými podmínkami oblasti, ubytováním a dalšími důležitými věcmi. Co se mi však na této firmě líbí nejvíce, je to, že pro své zaměstnance pořádá výlety do okolí. Zábavní park Cedar Point se nachází na břehu Erijského jezera, ve městě Sandusky (Ohio) na sverovýchodě USA.

Na začátku pohovoru si Jared od každého vybral tzv. resumé, tedy náš životopis v AJ, a pak se každého zeptal na pár otázek - co studujeme, co bychom chtěli dělat po škole, jaké jsou naše koníčky, proč bychom chtěli pracovat pro Cedar Point, jaká je naše preferovaná pozice atd. Někoho se ptal i na předchozí pracovní zkušenosti. Probíhalo to tedy formou skupinového pohovoru a byl to víceméně přátelský rozhovor. Na konci každému oznámil, že je vhodným kandidátem a s každým byla uzavřena pracovní smlouva. Přiznám se, že jsem byla ze začátku trošku nervózní, ale v konečném výsledku to musím zhodnotit jako velmi zajímavou, přínosnou a hlavně příjemnou zkušenost. :) Také jsem zjistila, že jako páťačka na vysoké jsem tam byla v naší skupince nejstarší. :D Nicméně mám konečně oficiálně potvrzenou pracovní pozici (na oddělení sales/merchandise, takže budu prodávat suvenýry nebo lístky) a už se nemůžu dočkat odletu. Jen ještě musím do té doby zvládnout zkoušky, napsat diplomku a udělat státnice... Ale odměna bude sladká. ;)

Domča četbou povinná
Zdroje: pracovnipobyty.cz (úvodní foto)

4 komentáře:

  1. :) Jé moc Ti gratuluji! :) Už teď se těším na články z USA :)

    OdpovědětVymazat
  2. Blahopřeju ! Ten konec školy dá sice zabrat, ale prázdniny v USA ti to vynahradil. Těším se na fotky a články. Je to paráda.

    OdpovědětVymazat