středa 21. září 2016

Recenze: Milenec z temnot



Název: Milenec z temnot (Bratrstvo černé dýky #1)

Originální název: Dark Lover (Black Dagger Brotherhood #1)
Rok vydání v ČR: 2010
Autor: J. R. Ward
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 464

Řekla jsem si, že udělám mamce radost a konečně se pustím do čtení Bratrstva černé dýky. A jaký je můj názor po přečtení prvního dílu?



"Poslední myšlenku věnoval své dceři. Dceři, která ho už nikdy nespatří."

Milenec z temnot je úvodní díl série z pera J. R. Ward o Bratrstvu černé dýky. Jedná se o společenství několika upírů, kteří mají za úkol chránit svou rasu před různými nebezpečími, zejména však "bezduchými", kteří se snaží všechny upíry vyhladit z povrchu zemského. Nejobávanějším upířím válečníkem je Wrath, jejich vůdce a král. Když jeho nejlepší přítel nečekaně zahyne tragickou smrtí a zanechá po sobě dceru, rozhodne se za ní převzít zodpovědnost. Beth Randallová je normální 25 letá žena. Má stálé zaměstnání a doma na ni čeká kocour, ale ve svém nitru touží po dobrodružství. Což se jí také bohatě splní, když jí do života vstoupí Wrath a odhalí jí tajemství jejího původu a to, že je "míšenka" - napůl člověk a napůl upírka.
"Touží po něm, i když ví, že jí to podle všeho neskutečně zkomplikuje život."

Musím přiznat, že jsem byla vůči této knize zpočátku skeptická. Zejména kvůli tomu, že se s upířími a s erotickými romány pro ženy roztrhl pytel. A také to, že tato série má již třináct dílů v českém jazyce a další se stále vydávají. Také proto, že některé díly jsou opravdu bichle a obálky jso strašně kýčovité. Nevím, proč nakladatelství Baronet má k takovýmto obálkám u tohoto druhu knih sklony. :D Ale když jsem se přes to přenesla, tak musím říct, že autorka vymyslela vcelku zajímavý a poutavý příběh. Vymyslela složitý svět se spoustou cizích názvů, ze kterých mi zpočátku šla hlava kolem. Děsivého a nekompromisního Wratha jsem si okamžitě oblíbila. Získal si mé srdce stejně jako ukradl to Bethino. Velmi pěkně je zde zobrazeno, že i takoví nebojácní drsňáci jako je Wrath a jeho bratři, mají svou slabinu. V knize byla i spousta vedlejších postav, které stojí za zmínku, například Butch. Okouzlující policajt a zároveň kamarád Beth, který má pro strach také uděláno. Pak je tu také Marissa - milující sestra, oddaná partnerka a tuším, že mnohem víc než jen to. Tato postava má opravdu velký potenciál, tak doufám, že nám ho autorka odhalí. Líbilo se mi, že se v knize střídaly pohledy různých postav a děj tak hezky odsýpal a postupně vše zapadávalo do sebe. Už se tedy těším na další díly, jaké zápletky a osudy kterých postav nám odhalí...
Domča četbou povinná
Zdroj: databázeknih.cz (obálka)

5 komentářů:

  1. Miluju tuhle serii, jsem u sedmeho dilu a furt me to bavi.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na to zvědavá, u nás doma na tom ujíždí mamka, teta a teď i babička. :D

      Vymazat
  2. Přečetla jsem všechno a je to opravdu super zábava , odpočinkové čtení , ale velmi zajímavé. Všechny díly stojí za přečtení.

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám přečtený 2. díl a šíííleně mě štve, že se mi nedaří sehnat ten třetí. :/ Ach jo... ještě když ten konec dvojky tak navnadí na to pokračování. Vyčítám si, že jsem se o tuto sérii nezačala zajímat dřív.. když ještě byly v prodeji první díly. :)

    OdpovědětVymazat