úterý 16. února 2016

Mé první recenzní výtisky


Včerejšek byl úžasný den. Tedy až na to, že byl první den školy, první den mého posledního semestru. A proč byl tedy včerejšek tak skvělý den? Dostala jsem totiž své historicky první recenzní výtisky Já jsem Čína a Čmeláci v srdci. To bylo radosti. ;)


***





Po tom, co nakladatelství Omega sdílelo moji recenzi na Cizinku na své facebookové stránce, mi byla nabídnuta možnost bližší spolupráce. Dokonce jsem si i mohla vybrat konkrétní titul. Nemohla jsem se rozhodnout mezi dvěma, tak mi byly nabídnuty oba dva. Včera jsem se vydala do prodejny Knihy Dobrovský v Brně, abych si je vyzvedla. Knihy vypadají opravdu krásně, jsou vázané s přebalem a když ho z nich sundáte, na kráse jim to vůbec neubere. Mám z nich ohromnou radost. Teď ještě tak mít čas na čtení. ;)

Jako první jsem si vybrala "Já jsem Čína" od autorky Xiaolu Guo. Kniha mě zaujala na první pohled už svou obálkou při návštěvě knihkupectví a i anotace dle mého názoru nebyla špatná. Pustila jsem se tedy do podrobnějšího průzkumu, abych si o knize zjistila něco bližšího. A tak jsem si na internetu vyhledala ukázku, abych věděla, jakou formou je to psané, zda mě to zaujme a zda se to bude číst dobře či ne. Knížka vypráví příběh o mladé ženě, která se pustí do překladu nějakého starého dopisu, který zaslal někdo neznámý své milované, a rozhodne se, že se tyto dva lidi pokusí znovu spojit dohromady. Tak jsem tedy zvědavá, snad mě knížka nezklame.

Druhý titul se jmenuje "Čmeláci v srdci" od Petry Hülsmannové. Obálku to má krásně žlutou a jednoduchou. V jednoduchosti je přeci krása. :) Dle anotace by se mělo jednat o romantický, vtipný a lehký příběh a já už nic takového dlouho nečetla. Také jsem si četla ukázku z knihy a styl psaní je takový, jaký by se dal od podobného románu čekat, tak snad mě také nezklame.

A já doufám, že si najdu během svých povinností i čas na čtení a že zde zanedlouho přibudou nové recenze na tyto knihy. ;)

Domča četbou povinná

2 komentáře: